
SCARBOROUGH SOUTH CLIFF BOWLING CLUB BYE-LAWS. 
 

These Bye-Laws are only effective if every member abides by them and makes it their responsibility to 
report any infringements to the Committee. 

 
1. From opening day until closing day, the green will normally be open from 10.am.until dusk subject to 

maintenance requirements.  
 

2. No player, marker or umpire shall be allowed on the green without regulation footwear, overshoes or 
slips. Members will be expected to wear regulation dress for all matches and competitions other than 
social bowling. 

 
3. In order to preserve the playing surface and avoid damage to the green, players are asked to deliver 

their woods correctly, especially when the surface is damp. Should any player fail consistently to 
observe this request they may be asked by any Committee Member or Official to leave the green, 
PROVIDED THAT the matter has been brought to their attention previously by a Committee Member or 
Official. 

 
4. When a decision is required as to the fitness of the green for play AT ANY TIME, normally TWO 

Members of the Green Sub Committee will make that decision and this decision will Be FINAL. In the 
case of only ONE Green Sub-Committee Member being contactable then he / she can make the 
decision. Failing that, any Executive Committee Member can make that decision. 

 
5.    The scale of charges for visitors to the green shall be as approved by the Executive Committee. Such 

visitors shall be subject to Bye-Laws 2 and 3 above. 
 

6.    Locker fees shall be set by the Executive Committee. 
 

7. Club competitions will be held on specified weekends during the season. The actual dates will be 
decided by the committee in conjunction with the Competitions Secretary. The number of entries will 
determine the format of each competition. 

 Club competitions are open to all full members and those social members who have played regularly at 
South Cliff in the preceding season. Regularly means on at least fifteen separate occasions at social 
bowling sessions or in friendly matches. 

 The closing date for entries will be four days before the competition commences. Any entry fees to be 
paid before play begins on the day.  

 
 
      8. All Finals of the current season will normally be played during Finals WEEKEND as shown in the Club 

Fixture Card. Dress will be WHITES. Markers, Umpires and rinks will be allocated by the Club Playing 
Sub Committee. 

 
      9. All Members representing the Club in a competitive game / match are to use Club stickers 
 
    10. Any Member playing in any Club Competition must abide by the Competition Rules as displayed in the 

Clubhouse. 
 

 

 


